Marin´s lilla stallbod

Pavo

Vi har foder & tillskott från Pavo. 
Vår filosofi är enkel: Vi vill att hästarna ska må så bra som möjligt. Eftersom en rätt sammansatt foderstat är avgörande för hästens hälsa har vi höga krav på de produkter vi tillverkar. Våra foder framställs från de bästa råvarorna och är vetenskapligt undersökta och noga testade. 
Pavo's Mission

Som marknadsledare i Europa vill Pavo stödja hästars välmående och hälsa. 

Pavo fokuserar därför på intensiv forskning i samarbete med välkända institutioner och nära samarbeten med hästägare och hästskötare.

Kvalitet… därför att Pavo garanterar att de levererar råvaror och produkter av absolut bästa kvalitet. 

Hälsa… därför att Pavo tar ansvar för att stödja hästars välmående och hälsa. 

Passion... därför att de som arbetar med Pavo har en passion för hästar.
https://www.pavo.nu/

Claver

Svensktillverkade och det är mer en regel än undantag att fodertillverkare späder ut dyra råvaror med billigare råvaror för att hålla sina marginaler uppe. Resultatet av utspädda råvaror blir en till synes billigare produkt som räcker mycket kortare tid. Vi har högsta råvaruinnehåll i våra produkter så att de ska räcka länge. Vi blandar INTE ut råvaror då det inte är nödvändigt för produktens funktion.

http://fodertillskott.se/

Equinatura

I Equinatura’s produkter verkar örter och växter tillsammans på ett förnuftigt och naturligt sätt. Våra produkter innehåller bara det som verkligen är nödvändigt och vi letar efter bra och funktionella alternativ för att undvika kemiska tillsatser, korta avstånd är viktiga för oss vid inköp och vi producerar alltid prismedvetet. Oberoende experter hjälper oss kontinuerligt med förbättringar och utveckling. Först när specialistkunskaperna ger grönt ljus implementerar vi idéerna i våra Equinatura-produkter.

https://www.facebook.com/Equinatura-SE-103396188240102/

Hansbo sport 
Vi har kommit långt under dessa 40 år. Våra täcken vidareutvecklas kontinuerligt och produktsortimentet utökas successivt. Idag utgör schabrak, täcken och benskydd de största produktgrupperna och kompletteras av vardagliga hästvårds-
produkter samt ett brett utbud av läderprodukter.
All produktutveckling och design sker i Sverige. Vi arbetar intensivt för att möta de föränderliga krav som olika discipliner ställer för både ryttare och hästar. Alla produkter testas och utvärderas grundligt före produktionsstart. Produktionen sker i olika delar av världen och på fabriker som möter våra egna högt ställda krav samt uppfyller REACH och Childhoods mer specifika krav. Många av fabrikerna har vi arbetat med i över 25 år och vi säkerställer kontinuerligt att samtliga efterlever och utvecklas i takt med omvärldens krav.
För oss på HANSBO SPORT är det viktigt att produkterna uppfyller kriterier och önskemål från våra professionella ryttare. Vi har därför ett nära samarbete med ryttare på olika nivåer, med allt från guldmedaljören i EM 2017 till ryttare som tävlar i olika internationella och nationella klasser inom dressyr, hopp, fälttävlan och trav.

Gunnarshögs gård 

Vår kallpressade olja kommer från höstraps, odlad på vår egen gård eller alldeles i närheten. Vi har därför kontroll på grödan från sådd till skörd. Innan pressningen kan börja måste råvaran torkas och rensas för att uppnå bästa kvalitet. Pressning av råvaran sker kontinuerligt under året i takt med efterfrågan. All olja som tillverkas är kallpressad, vilket ger oss en naturligt gyllengul rapsolja med härligt nötig smak.

Kallpressningen är en långsam process, som innebär att oljan pressas skonsamt och mekaniskt ur rapsfröet. Oljan överstiger inte 35 grader. Fröet innehåller ca 40-50% olja och av denna olja får vi ut ca 2/3. Resterande mängd olja blir kvar i presskakan. Presskakan går framförallt till djurfoder men kan med fördel även användas vid bakning då den är rik på både protein och fibrer.

För att tillverka en liter olja krävs cirka tre kilo frö. Vid pressning följer det med en hel del frö och skalrester i oljan. Dessa skalrester filtreras bort i ett mycket effektivt filter bestående av tygdukar. Filterkakan som bildas mellan filterdukarna går också till djurfoder. Med filtrets hjälp uppstår ingen restprodukt utan vi kan ta tillvara på all olja och all presskaka på ett bra sätt. Med hjälp av filtret får vi även en mer hållbar olja då vi direkt efter pressning kan filtrera bort skalrester som annars påverkar hållbarheten negativt. 

https://www.gunnarshog.se/

Rheva

RHEVA Sårskydd är en innovation utvecklad av Sofie Westberg. Idéen uppkom efter en sårskada mitt i värsta sommarvärmen. Såret satt illa på ett framknä där det inte gick att sy pga för mycket rörelse vid knäet. 
Veterinärens råd till Sofie var att ”hitta en lösning” och det gjorde hon. Idag är RHEVA Sårskydd en patenterad produkt i två storlekar.

Det specialanpassade nätet har en form som ger ett avstånd till såret och fungerar på så sätt som en skiljevägg mellan infektionsriskerna och såret. RHEVA är dessutom enkelt att använda. Dra bara av den skyddande plastfilmen och fäst dit din RHEVA precis som ett vanligt plåster.

Plasten och tejpen som används till sårskyddet är medicinskt klassad.